Waarom is Responsive Webdesign belangrijk.

Uw website wordt al lang niet meer alleen bekeken op een desktop of laptop, maar natuurlijk ook op tablet en mobiele telefoon. De eerste indruk is belangrijk bij alles in het leven. Op het moment dat u iemand ontmoet is de eerste indruk die die persoon geeft behoorlijk bepalend voor hoe u over die persoon zal denken na de ontmoeting.

Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor websites: als een website niet mobielvriendelijk is, of u er niet kan vinden wat u eigenlijk zoekt door een slechte leesbaarheid, dan zal u vervolgens ook op zoek gaan naar een andere website en niet zo snel meer terug komen op die ene website. Daarom is responsive webdesign belangrijk voor uw website

Responsive webdesign is bedoeld om aan de hand van aangepaste ontwerpen voor verschillende soorten schermformaten en apparaten een zo optimaal mogelijke gebruikservaring te bieden. Hierbij is het erg belangrijk dat er rekening wordt gehouden met de beschikbare schermruimte, zodat de website voor elk type scherm snel en overzichtelijk blijft. Responsive webdesign draait dus om de schaalbaarheid tussen verschillende soorten apparaten om zo de perfecte gebruikservaring te creëren.

Websites die gebouwd worden volgens de principe van responsive webdesign passen zich dus aan naar het gebruikte formaat beeldscherm. Zo schaalt een responsive website bijvoorbeeld automatisch lettertypes naar een optimaal formaat en wordt er gezorgd dat afbeeldingen altijd volledig zichtbaar zijn

CKWebdesign is een voorbeeld van een website die zich automatisch aanpast aan het beeldscherm waarop deze bekeken wordt.

Zo heeft iedere bezoeker van uw website een optimale ervaring, ongeacht welk apparaat hij of zij gebruikt.

Verandert de website op een mobiel apparaat?

  • Een bepaald webdesign wat werkt voor een desktop werkt niet voor smartphones. Uw desktop website zal er op een aantal punten dan ook anders uitzien dan op mobiele apparaten. Een dropdown menu kan goed werken op een desktop computer maar op een mobiel is het een ramp. De reden is dat het beeld op een mobiele telefoon te klein is en daardoor valt de dropdown buiten het scherm.
  • Het kan ook vaak te moeilijk zijn om met een touchscreen de juiste dropdown te raken en naar een sub pagina te navigeren.
  • Daarom is het vaak verstandig om een andere navigatie te hebben voor mobiele gebruikers. Via responsive design wordt daarom dan ook een andere navigatie manier gemaakt. Naast navigatie geldt dit voor meerdere andere onderdelen, zoals b.v. de header of de volgorde of weglaten van bepaald grafisch materiaal (Algemene Voorwaarden art. 29).

Responsive designResponsive designCKWebdesign zorgt ervoor dat uw website er met “responsive design” altijd goed uitziet,
op desktop, tablet of mobiele telefoon.